Intrebari frecvente despre infiintarea unei firme in Bulgaria

Exista destul de multi romani care se orienteaza catre inceperea unui business la sud de Dunare, in conditiile in care lucrurile par a fi mult mai avantajoase la vecini. Evident, exista o multime de intrebari pe care fiecare viitor om de afaceri in Bulgaria si le pune. Am facut o selectie cu cele mai importante si frecvente intrebari.

7 intrebari pe care le primim adesea de la cei care doresc sa isi faca o firma in Bulgaria

  1. Este nevoie de un cetatean bulgar pentru infiintarea unei firme? Nu ! Proprietarul firmei poate sa fie roman. Este nevoie doar de o carte de identitate pentru infiintarea societatii.
  2. Exista probleme in cazul in care asociatul are firme si in Romania? Nu exista probleme si restrictii. Orice persoana isi poate face o firma in Bulgaria, atat ca asociat unic, cat si cu mai multe persoane.
  3. Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei firme? In principiu, se poate face o firma doar cu buletinul. Mai este nevoie de o denumire pentru firma, de domeniile de activitate, de o suma a capitalului social si de structura pe care o va avea societatea.
  4. Codurile CAEN coincid cu cele din Romania?  In Bulgaria codul Caen nu are o importanta chiar atat de mare. Acesta nu trebuie sa fie trecut in acte. Este suficient sa fie trecute activitatile prestate de firma. O firma poate sa isi desfasoare activitatea in orice domeniu, fara niciun fel de problema.
  5. Este nevoie de deplasarea in Bulgaria pentru infiintarea firmei?  Dupa depunerea documentelor pentru infiintare, asociatii sunt nevoiti sa depuna capitalul social la o banca din Bulgaria si de asemenea, sa semneze un specimen de semnatura la notar. Cu toate astea, exista si posibilitatea de imputernicire a unui avocat care sa fac atoate aceste lucruri.
  6. Cat dureaza infiintarea unei firme?  De regula, dureaza doar cateva zile. In functie de anumite particularitati, procesul poate sa dureze pana la 2 saptamani. In cazul in care este necesara o firma in regim de urgenta, aceasta poate sa fie cumparata gata infiintata, ceea ce scade destul de mult timpul pana la inceperea activitatii.
  7. Exista posibilitatea unui cont curent deschis la o banca din Romania? Exista, atata vreme cat acest cont este declarat la Banca Nationala a Bulgariei.

Concluzionand, infiintarea unei firme in Bulgaria se poate face in cativa pasi foarte simpli, fara costuri mari. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne contactezi, iar noi ne vom asigura ca in doar cateva zile vei putea sa iti desfasori activitatea in tara de peste Dunare.

Inainte de a lua decizia de a infiinta o firma in Bulgaria este bine sa te informezi intens despre tot ceea ce inseamna taxe si activitati financiare in tara vecina, in asa fel incat sa fii pregatit si sa poti genera un profit pentru noua societate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *