Informatii utile despre infiintarea unei firme in Bulgaria

Cei care isi doresc sa faca afaceri, iar fiscalitatea din Romania li se pare mult prea exagerata, au optiunea de a merge la sud de Dunare pentru a infiinta o firma in Bulgaria. Cu taxe mai mici si conditii mai atractive pentru mediul de afaceri, Bulgaria isi doreste sa devina un mic Paradis Fiscal al Europei. In acest scop, evidentiaza cateva detalii foarte interesante, pe care orice aspirant la titlul de om de afaceri bulgar trebuie sa le cunoasca.

Care sunt informatiile pe care trebuie sa le cunosti despre o afacere in Bulgaria?

  • Bulgaria are cea mai mica cota de impozitare a profitului de pe intregul continent. Cei care platesc impozit pe profit trebuie sa vireze statului doar 10% din incasari, spre deosebire de 16%, valoare practicata in Romania.
  • Impozitul pe dividende este si el unul mic, de doar 5%. Valoarea este similara cu cea din Romania, cu diferenta ca in Romania, cei care doresc sa distribuie dividende trebuie sa plateasca si o serie de alte taxe, precum CASS-ul sau CAS-ul.
  • Salariile din Bulgaria sunt mai mici. Acest lucru inseamna cheltuieli mai mici cu angajatii, care de cele mai multe ori sunt la fel de bine pregatiti ca si cei din Romania.
  • Inchirierea si achizitia de imobile in Bulgaria sunt mai accesibile decat in Romania, ceea ce de asemenea poate sa scada destul de mult cheltuielile.
  • Birocratia este ceva mai redusa in tara vecina. Firmele din Bulgaria nu sunt nevoite sa depuna declaratii fiscale trimestriale. Acestea depun in fiecare an o declaratie anuala de impozit pe profit, fara niciun fel de alt act.
  • Daca firma are incasari de pana in 25000 de euro anual, nu este nevoita sa plateasca TVA si de asemenea, nu trebuie sa puna la dispozitia autoritatilor documente referitoare la proprietate sau inchiriere a spatiului in care lucreaza.
  • Numarul si valoarea taxelor din Bulgaria este mult mai mic decat in Romania. O simpla comparatie, raportata la salariul net, dezvaluie ca romanii trebuie sa plateasca echivalentul a 90% din salariu catre stat, in timp ce bulgarii platesc doar 48%.
  • La fel ca si in Romania, la infiintare nicio firma nu este platitoare de TVA. Pragul se depaseste la o suma mai mica decat in ROmania, mai exact la 25000 de euro, sau 50 000 de leva.

Chiar daca nu stii limba bulgara, poti sa iti deschizi fara niciun fel de probleme o firma in tara vecina. Cabinetul nostru de avocatura, spre exemplu, iti ofera servicii complexe de contabilitate dar si ajutor in relatia cu statul, la preturi foarte mici. Pentu infiintarea unei firme tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne aduci toate actele solicitate, iar in 20 de zile lucratoare vei putea sa facturezi si sa iti incepi activitatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *