Etape ale infiintarii unei firme in Bulgaria

Infiintarea unei firme in Bulgaria are o multime de avantaje. Din pacate, putini sunt cei care stiu cu exactitate care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a se bucura de activitate comerciala in tara vecina, cu taxe mai mici si birocratie scazuta fata de Romania. Iata, asadar, care sunt principalele etape pentru infiintarea unei firme in Bulgaria:

  • Alegerea domeniului de activitate. Se poate alege un domeniu sau mai multe. In Bulgaria, orice firma poate avea mai multe domenii de activitate.
  • Alegerea unei forme juridice. Cea mai buna forma juridica pentru o firma de dimensiuni reduse sau medii este societatea cu raspundere limitata.
  • Stabilirea numarului de asociati. EOOD este un SRL cu asociat unic iar OOD este un SRL cu mai multi asociati;
  • Alegerea denumirii firmei. Este bine sa se aleaga mai multe nume, pentru a se evita situatia in care nu este disponibil;
  • Stabilirea unui sediu social. Pentru stabilirea sediului social se poate apela la avocatinbulgaria.com;
  • Alegerea unui contabil. DE asemenea, contabilitatea poate sa fie realizata in cadrul firmei avocatinbulgaria.com.
  • Stabilirea capitalului social. Spre deosebire de Romania, aportul capitalului social in Bulgaria este de doar 2 leva.
  • Atabilirea specimenului de semnatura in fata notarului.
  • Achitarea taxelor. Exista taxe la Registrul Comertului si taxe pentru rezervare de denumire. De asemenea, trebuie sa se plateasca taxe pentru sediul social.

In principiu, intregul proces nu dureaza mai mult de o saptamana. La fel ca si in Romania, dupa ce capitalul social a fost stabilit, suma se poate retrage pentru a fi folosita in activitatea firmei.

Ulterior infiintarii, trebuie sa se obtina o stampila, sa se deschida un cont bancar la o banca din Bulgaria si sa se inceapa activitatea.

De asemenea, cei care doresc sa se inscrie ca platitori de TVA trebuie sa depuna o cerere in acest sens si sa raspunda la o serie de intrebari despre activitatea firmei. Inregistrarea ca platitor de TVA are o durata de pana la 14 zile.

In Bulgaria, TVA-ul este de 20%, insa livrarile intracomunitare si exporturile sunt scutite de aceasta taxa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *