Cum iti deschizi o firma de intermediere transporturi in Bulgaria?

Daca doresti sa ai o firma care sa intermedieze transporturi, te poti orienta catre Bulgaria pentru infiintarea persoanei juridice. La vecinii de peste Dunare nu este necesara o licenta pentru o astfel de activitate, fiind nevoie doar de o firma. Pasii sunt urmatorii:

  • Infiintezi o firma cu ajutorul avocatinbulgaria.com;
  • O inregistrezi in scop TVA si de asemenea, o inregistrezi c operator intracomunitar. Te putem ajuta sa facitoate aceste actiuni;

Partea buna este ca inregistrarea in scop TVA este relevanta doar pentru transporturile care parasesc spatiul UE. DAca urmeaza sa intermediezi transportul catre firme din tarile UE, serviciile sunt scutite de TVA. Tocmai de aceea, activitatea poate sa fie realizata fara probleme in Romania.

Cum pot fi dovedite serviciile de intermediere in transport?

Pentru ca totul sa mearga perfect, furnizorul de servicii de intermediere in transport trebuie sa aiba disponibile cateva documente. Mai exact, este vorba despre 5 documente: factura obtinuta de la transportator, factura de vanzare catre client, contractele cu transportatorul su cu clientul si copia dupa CRM.

Care sunt principalele avantaje ale deschiderii unei firme de srvicii de transport in Bulgaria?

  • Firma nu este obligata sa plateasca niciun tip de asigurare iar licenta pentru intermediere nu exista in Bulgaria;
  • Facturile se pot face in mai multe valute. Astfel, se poate factura in euro, leva, lei sau lire;
  • De regula nu exista nicio problema pentru firmele care intermediaza transportul. Finantele din Bulgaria sunt extrem de flexibile, mai ales ca serviciile pot fi dovedite cu usurinta prin intermediul comenzii si a unui CMR;

De asemenea, pe langa intermediere se poate face si transport rutier. Pentru transport este nevoie de o licenta de transport si de un cap tractor. Lucrurile sunt mai complexe, insa nu complicate. Cei care doresc sa aiba firma de transport vor fi nevoiti sa plateasca RCA in Bulgaria ( este mai ieftin sau similar cu cel din Romania) si vor avea nevoie de o persoana desemnata in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *